Grad Trebinje
Republika Srpska

Petrović: Pokušaj nametanja priče o ikoni je čista politizacija

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da je priča o ikoni, koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, čista politizacija i pokušaj skretanje pažnje sa diplomatskog skandala koji su izazvali dvojica članova Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

– Neki centri, prvenstveno iz FBiH stalno pokušavaju da nametnu priču o ikoni da bi omalovažili to što je šef diplomatije jedne velike svjetske sile prvo došao u Repuliku Srpsku, u Istočno Sarajevo, i razgovarao sa njenim rukovodstvom, a potom u Sarajevo, kao i da skrenu pažnju sa diplomatskog skandala dvojice drugih članova Predsjedništva koji su odbili da se sastanu sa ministrom Lavrovom i na taj način htjeli da ga ponize – rekao je Petrović.

Što se tiče same ikone, dodao je Petrović, niko iz svijeta pravoslavlja nije našao za shodno da komentariše to pitanje, jer poklon je poklon i velikom gostu iz Rusije nije uručen tajno što pokazuje da nije bilo zakulisnih radnji kako neki žele to da prezentuju.

Ovdje je mnogo važnije da nam je u posjeti bio važan i ugledan gost, da nam je poslao važne poruke, da se sastao sa kompletnim rukovodstvom Republike Srpske, da smo bili gostoprimljivi, a ostalo je sve politizacija i omalovažavanje jednog velikog gosta kao što je ministar Lavrov – naglasio je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

On je ocijenio da su svi gostoprimljivi ljudi i domaćini ovaj čin darovanja prihvatili normalno, dok oni koji imaju neke frustracije i koji su nervozni sami od sebe ne osjećaju taj čin gostoprimstva, već pokušavaju da unize posjetu važnog gosta.

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin