Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Petrović: U rješavanje pitanja o sudbini IAT-a uključiće se Vlada RS

Nakon proglašavanja izbornih rezultata Rodoljub Drašković, predsjednik Poslovnog sistema “Svislajon Takovo” i većinski vlasnik SL “Industrija alata Trebinje” poručio je da prekida privredne aktivnosti u Hercegovini.

Generalni sekretar SNSD Luka Petrović ističe da je politika IAT-a prilično nejasna i mijenja se iz dana u dan.

”Takve najave koje nemaju pravnog osnova nas zabrinjavaju”.Iako ovaj poslovni sistem raspolaže značajnim brojem ljudi koji dobro rade svoj posao, zbog reakcija većinskog vlasnika često imaju problem da izraze svoje mišljenje”, kaže Petrović. Grad je zatražio da se u rješavanje ovoga problema koji dovodi u pitanje sudbinu brojnih porodica iz našeg grada uključi i Vlada Republike Srpske. “ Mora se vidjeti zašto Rodoljub Drašković nije platio 25 miliona maraka državi. Mi smo pozvali institucije kao što su MUP, Tužilaštvo, Poreska uprava da provjere da li je moguće da je sadašnja IAT dužna 36 miliona maraka ”Svislajonu” Novi Sad”, dodao je Petrović.

U što skorije vrijeme mora se naći adekvatno rješenje koje će obezbijediti sigurnost svih radni mjesta. Petrović ističe da će uložiti sve napore da Vlada Srpske stane iza radnika, proizvodnje i oskudne imovine koja je preostala. U sljedećih nekoliko dana očekuje se reakcija iz Sindikata IAT-a, najkasnije do Nove godine, kako bi se preduzele određene radnje nadležnih presudne za više stotina radnih mjesta.

Herceg TV

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin