Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Petrović: Zdravstveni radnici u Trebinju na visini zadatka tokom pandemije

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je gostujući na TV N1 da su radnici Doma zdravlja i Bolnice Trebinje bili na visini zadatka tokom pandemije virusa korona.

„Bilo je nekih koji su se izrugivali i govorili kako se ljudi bore za život na parkingu. Ipak, zdravstveni radnici su se borili za život svakog čovjeka. Tokom oktobra i novembra je bila izuzetno teška situacija, jer je Trebinje bilo žarište u RS. Mišljenja sam da treba oprostiti neke greške jer su uradili sve da pruže pomoć građanima“, rekao je Petrović.

On je dodao da je korona iznenadila čitav svijet, ali i da je zdavstveni sistem mnogo unaprijeđen posljednjih godina.

„Sjetimo se situacije prije petnaest godina kada je to bilo mnogo teže, kada nije bilo brojnih zdravstvenih usluga kao sada. Mnogi građani su odlazili u inostranstvo da se liječe. Recimo preko Fonda zdravstvenog osigaranja odlazilo je preko 20 miliona KM za liječenje u inostranstvu. Sada sve to možemo u RS, što znači da je sistem napredovao, rekao je Petrović.

On je istakao da je odlazak zdravstvenih radnika iz RS u odnosu na zemlje okruženja mnogo manji,pošto su značajno podignute plate.

„Naravno treba im stvoriti uslove koje imaju druge, razvijenije zemlje da ti radnici ostaju ovdje“, zaključio je Petrović.

herceg.tv

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin