Grad Trebinje
Republika Srpska

Počele smjene DNS-ovih kadrova

Počela je smjena DNS-ovih kadrova koji su izašli iz vladajuće koalicije, a fotelju je prvi izgubio v.d. direktora jedinice Poreske uprave Istočno Sarajevo, Marko Kubatlija. Smijenila ga je Vlada Republike Srpske, a na njegovo mjesto imenovana je Spomenka Šehovac.

Tako nešto, i bilo je za očekivati, jer je iz najveće stranke u koaliciji poručeno da će pozicije izgubiti svi DNS-ovci čiji lokalni odbori napuste koaliciju i započnu je sa opozicijom. Nakon Kubatlije, niz bi mogao da se nastavi. 

“Sljedeći će biti svi oni kadrovi koji ne ispoštuju naš dogovor od prije par mjeseci a to je oni opštinski odbori koji podrže partije iz opozicije. Ovdje se radi o kadru tačno iz Istočnog Sarajeva, ali konkretno čovjek je sa Pala. DNS je prije dva ili tri dana potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om na Palama da idu zajedno na lokalne izbore, i to je naš odgovor na taj sporazum ništa više”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

A to što su se pojedini odbori DNS-a pridružili nekim drugim opcijama, politička je sramota, kaže potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović. 

“Moram dati komentar na te, koje sam čula da će se priključiti nekom drugom kandidatu u podršci.. Ja smatram da je to apsolutno zaista velika sramota. Prvo politička, jer pokazuju da vi nemate nikakvu politiku, da vi niste negdje zato što vjerujete u političke platforme, ciljeve koje ste zacrtali u okviru jedne koalicije, nego bukvalno se pomijerate od interesa do interesa”, istakla je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a. 

Isto je i sa DNS-ovim ministrima. Što se ministra saobraćaja i veza tiče, Đorđe Popović još juče je poručio da ostaje uz koaliciju, kao i opštinski odbor DNS-a u Loparama. Na čekanju je zato ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić čiju će sudbinu u Vladi Srpske odredi DNS iz Kozarske Dubice.

“Ministrica je tu, radi svoj posao sve dok je na tome mjestu. Do kada će biti, ne zavisi od mene, zavisi od mnogih dešavanja i na kraju krajeva i od njenog opštinskog odbora”, naglasio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.
 
Sve je više opštinskih i gradskih odbora DNS-a koji su se već izjasnili da ne žele iz dosadašnje koalicije, bez obzira na stav Predsjendištva stranke. Pored DNS-ovaca iz Lopara, Ugljevika, Kotor Varoša, i Doboja, uz partnere na lokalu, već po završetku večerašnje sjednice mogli bi da ostanu i u Gradišci. Tako barem neki priželjkuju. 

“Što se tiče večerašnje sjednice Gradskog odbora, moje lično mišljenje je da nema razloga da se tu bilo šta mijenja i moje mišljenje i moja diskusija će, na kraju krajeva večeras biti u pravcu da se ta odluka, odnosno taj sporazum samo potvrdi. Nevezano za dešavanja koja su se desila na Republičkom nivou”, istakao je Boris Krčmar, član GO DNS Gradiška. 

U koaliciji, prema nezvaničnim saznanjima ostaju i Zvornički DNS i svi hercegovački odbori, osim Bileće. Svi lokalni odbori imaju rok do sutra da organima stranke dostave prijedloge za koalicije na loklanom nivou. 

ATV

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

VUKANOVIĆ TVRDI DNS-a nije sakupio dovoljno potpisa, nije im ovjerena prijava za izbore

admin

„Možda neću stići u Svetu zemlju, ali ću umrijeti na svetom putu“ Ovo su Vukanović i Nešić izjavili u završnom obraćanju u TV duelu (Video)

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Medijski mrak i afera “Kiseonik” najvažnije teme: Opozicija najavila protest protiv vlasti u Srpskoj tačno godinu dana prije opštih izbora

admin

Opozicija najavljuje MASOVNE PROTESTE u septembru, ako UIO ne odustane od kupovine sporne zgrade

admin