Grad Trebinje
Region

Predsjednik Opštine Herceg Novi: “Zaključavanje” dalo efekta!

“Možemo da kažemo sada i ovako optimistično da se ovaj talas završava i da bi mogli do samog početka ljetnje turističke sezone imati bolje stanje“

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je u Bojama jutra TV Vijesti rekao da je epidemiološka situacija znatno bolja u toj primorskoj opštini.

„To zaključavanje je dalo velikog efekta. Kao što znate mi smo prije nekih dvadesetak dana imali više od 600 oboljelih, a danas imamo oko 160 ljudi. U tom nekom smislu mislim da je situacija značajno bolja i kada su u pitanju zdravstvene ustanove. U prethodnom periodu imali smo problema kada su u pitanju bolnice Meljine i Dom zdravlja i kada je u pitanju osoblje. Sada je situacija potpuno drugačija. Tako da možemo da kažemo sada i ovako optimistično da se ovaj talas završava i da bi mogli do samog početka ljetnje turističke sezone imati bolje stanje“, dodaje Katić.

Katić kaže da se nada i da će doći do otvaranja terasa ugostiteljskih objekata.

„Mi smo dali predlog Institutu za javno zdravlje i Ministarstvu zdravlja, da se negdje od 1. aprila razmotri ta mogućnost otvaranja, ugostiteljskih terasa. Tako da krenemo i sa pripremama turističke sezone, gdje očekujemo da ovogodišnja turistička sezona se desi na nivou od nekih 50% u odnosu na 2019. godinu. Ukoliko zaista ne budemo imali ove godine turističku sezonu, sigurno da situacija neće biti dobra, kada je u pitanju Opština Herceg Novi, već i Crna Gora u globalu“ – istiće Katić.

Povezane vijesti

KONKURS ZA POSAO One&Only Portonovi širi svoj tim

admin

HOTELU “KRUŠO” potrebno više radnika

admin

Luksuzni hercegnovski hotel i marina Lazure u potrazi za radnicima

admin

PONOVO U HUMANOJ MISIJI Slobodan Spaić iz Herceg Novog ponudio besplatan smještaj na moru

admin

Rasvjetljeno ubistvo u Herceg Novom, hapšenje u Foči

admin

Suprug zadavljene pa spaljene Ljiljane u Herceg Novom: Ubijena je zbog novca, ključni snimak s pumpe

admin