Grad Trebinje
Region

Suprug zadavljene pa spaljene Ljiljane u Herceg Novom: Ubijena je zbog novca, ključni snimak s pumpe

Telo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), koja je nestala 6. septembra u Crnoj Gori na dan kad je trebalo da se vrati u Kanadu, pronađeno je zapaljeno nadomak Herceg Novog. Osumnjičeni za njeno ubistvo su dvojica muškaraca – jedan je uhapšen, a drugi je trenutno u bekstvu.

Vladimir Krstanović, bivši Ljiljanin suprug, takođe srpskog porekla i kanadski državljanin, ispričao je za Direktno.rs detalje u vezi sa njenim nestankom i smrću, sa kim je bila, gde se kretala i šta je eventualno motiv za njeno ubistvo.

– Ja sam rodom iz Beograda, a moja bivša supruga iz Kragujevca. Upoznali smo se u Kanadi pre oko 30 godina i imamo dvoje dece. Ona je kupila stan u Crnoj Gori pre nekih pet godina. Tamo je provodila šest do osam meseci, pa bi onda neko vreme bila u Kanadi. Uplatila je avionsku kartu 6. septembra, kako bi krenula iz Dubrovnika, preko Minhena za Toronto. Tu joj se gubi svaki trag.

Ljiljana Simić

Vladimir Krstanović, bivši muž ubijene Ljiljane / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs

– Ja sam stupio u kontakt sa jednim poznanikom i dobio sam informaciju da se ona zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice. Ljiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali, a komšije su bile svedoci buke i galame – započeo je priču Krstanović, a potom nastavio:

– U tom besu valjda prilikom raskida, Ljiljana mu je vratila SIM karticu koju joj je on jednom prilikom pozajmio kada je dolazila u Crnu Goru, pošto kanadska kartica tamo ne funkcioniše. Kada je Ljiljana nestala, policija je locirala njega, uzela mu SIM karticu koju je ona koristila, napravili su uviđaj i na toj kartici je ustanovljen veliki broj poziva upućen dotičnom čoveku iz Herceg Novog, koji je navodno umešan u ubistvo.

– Takođe su razmenjivane i ljubavne poruke između tog iz Novog i Ljiljane. Kada su proverili tu SIM karticu, počeli su da tragaju za Novljaninom, koji je već bio u bekstvu. Ja sam nestanak prijavio kanadskoj amabasadi, ali nismo dobijali konkretna saznanja – kazao je Krstanović za Direktno.rs.

Locirali ubice preko SIM kartice i računa

U međuvremenu je izvadio njen izveštaj sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, a poslednjeg meseca, sa njenog računa podignuto je čak 17.000 dolara.

Ljiljana Simić

Ubijena Ljiljana Simić / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs

 Ostao sam zapanjen kada sam video iznos koji je podignut sa njene kartice. Viza centar joj je stopirao tu karticu i račun kada su verovatno videli visinu troškova, jer je limitiran iznos koji može da se podigne. Takođe je neko više puta pokušavao da unese PIN kod koji je bio neispravan. Verovatno je Viza predstavništvu to bilo sumnjivo i blokirali su karticu, kako bi sačekali da im se Ljiljana javi i objasni im toliki odliv novca i broj pokušaja ukucavanja PIN koda, da nije eventualno bilo zloupotrebe. Poslao sam im nekoliko izveštaja gde sve bila korišćena kartica i zamolio sam ih da odu na te lokacije – istakao je Vladimir, a tu je klupko tek počelo da se odmotava.

– Na jednoj lokaciji sa koje je pokušavao da se plati Ljiljaninom karticom na pumpi u Kotoru, viđen je čovek  koji vozi Ljiljanin džip i kako sipa gorivo. Reč je o  pomenutom Z. M. , Novljaninu. Vidi se i jedna ženska osoba sa suvozačeve strane, ali nisu mogli sa kamera da ustanove da li je to Ljiljana. Takođe se vidi kako on ulazi unutra da plati gorivo, kako vadi njenu viza karticu da plati, a pošto mu kartica nije prošla, on je platio kešom. Tu se dolazi do toga da je Ljiljana sa njim, s obzirom na to da on koristi njen novac sa kartice – istakao je bivši suprug.

Pre tri dana, kaže Krstanović, inspektorka policije mu je javila kako su ustanovili da je Z. M. iz Novog prodao njen auto.

 Vozilo moje bivše supruge zaustavljeno je u Nikšiću i kada su pitali vozača odakle mu taj automobil, jer po zakonu ne može da vozi auto sa kanadskim tablicama ukoliko nema pasoš te zemlje, on je rekao da je tog dana kupio tog džipa. Kada su ga pitali od koga je kupio i pokazali mu sliku tog Z. M. iz Novog, zaustavljeni je potvrdio da mu je baš on prodao vozilo.

– On je navodno pitao Novljanina (ime poznato redakciji) kako to da prodaje auto koji nije na njegovo ime, na šta mu je ovaj odgovorio da je auto od njegove devojke sa kojom je godinama u vezi. Rekao mu je da je ona otišla u Kanadu i da se više nikad neće vratiti u Crnu Goru. Čim je rekao to “nikada više”, to me je uplašilo i imao sam neki osećaj da se neće na dobro završiti – kazao je Krstanović.

Ljiljanu su prebili, zadavili, pa spalili njeno telo

– Policija je konfiskovala kola i odnela ih na forenziku. Isto tako ušli su u stan gde su forenzičari takođe radili svoj posao, a jutros oko 2.00 sata javili su mi da su crnogorski mediji objavili informaciju da je Ljiljana pronađena mrtva. Pronađena je u šumi, ubijena i zapaljena. Obdukcioni nalazi su kasnije pokazali da je pred smrt bila prebijena, a nakon toga zadavljena, da bi potom ubica spalio njeno telo. Dobili smo vest da je saučesnik uhapšen, a da je Z. M.uspeo da pobegne kroz šumu i da mu se izgubio trag.

Krstanović ističe da su on i njegova bivša supruga bili u dobrim odnosima, bez obzira što su razvedeni 12 godina, a pretpostavlja da je novac motiv njenog ubistva.

– Pričala mi je da je razlog zbog kog je u Crnu Goru išla malo ranije nego što je planirala, to da je trebalo da proda stan. Kazala mi je da hitno mora da ode jer je navodno nađen kupac, a takođe joj je ujedno neko našao jeftiniji stan koji bi kupila. Dobio sam informaciju i da je od nekog pozjamila 50.000 evra prilikom kupovine novog stana.

– Pošto je ona živela dole šest do osam meseci, pa u Kanadi, verovatno se ubica vodio logikom “ako je ubijem, svi će misliti da je ona u Kanadi, da se nikad neće vratiti ovde. To je izjava koju je dao čoveku kom je prodao džipa. Još jedan motiv, koji je pod znakom pitanja, jeste to da li je njoj zaista neko pozajmio 50.000 evra za taj stan i da nisu možda neke druge stvari posredi, da je ona nekom dugovala novac. Dovoljno je to što je čovek uzeo ovaj ogroman novac sa kartice oko 15.000 evra, pa još i ako je prodao auto za toliku sumu, to je već skoro 30.000 evra – kaže on za Direktno.rs.

“Umesto krštenja unučeta, Ljiljani spremamo sahranu”

– Sada treba da odem kod svog deteta, da izjavim saučešće i da budem pored nje u ovim teškim trenucima. Danas je trebalo da slavimo krštenje, da krstimo malu unuku, jer Ljiljana je ove godine postala baka po prvi put. To je najveći razlog zašto smo je očekivali. Ona nije znala za krštenje, hteli smo da je iznenadimo. Sada smo sve to stopirali i verovatno ću ja morati sada da odem u Crnu Goru – kroz plač priča Vladimir, koji je razgovor zaključio time da ne zna da li će Ljiljana biti sahranjena u Srbiji ili u Kanadi i da će prepustiti deci da to odluče.

(Telegraf.rs)

Povezane vijesti

KONKURS ZA POSAO One&Only Portonovi širi svoj tim

admin

HOTELU “KRUŠO” potrebno više radnika

admin

Luksuzni hercegnovski hotel i marina Lazure u potrazi za radnicima

admin

PONOVO U HUMANOJ MISIJI Slobodan Spaić iz Herceg Novog ponudio besplatan smještaj na moru

admin

Predsjednik Opštine Herceg Novi: “Zaključavanje” dalo efekta!

admin

Rasvjetljeno ubistvo u Herceg Novom, hapšenje u Foči

admin