Grad Trebinje
Trebinje

Registrovano 60 odsto manje noćenja

U Trebinju je ove godine zbog pandemije virusa korona registrovano 60 odsto manje noćenja nego lani, ali je ipak dio sezone spašen uz pomoć Vlade Republike Srpske i kroz razne kampanje, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić.

Radić je napomenuo da je turizam grana privrede koja je najviše postradala u ovoj pandemiji, te da je polovinom marta krenulo masovno otkazivanje turističkih aranžmana.

“Mi u Trebinju možemo da budemo zadovoljni dijelom jer smo imali dobar početak godine i period ljetne sezone od polovine jula do polovine septembra. Ipak kada je u pitanju cijela ova godina ne možemo pričati o uspješnoj sezoni, ali možemo reći da smo dio sezone spasili, uz pomoć Vlade Republike Srpske i kroz razne kampanje ovdje”, rekao je Radić.

On je napomenuo da su ove godine izostali strani turisti, te da su mahom na jugu boravili domaći turisti.

“Prošla godina bila je rekordna sa više od 100.000 registrovanih noćenja. Ovu godinu ćemo završiti na negdje 40 odsto od toga broja, što opet nije loše ako gledamo neke gradove u okruženju ili globalno gdje se to sve svodi na nekih 15 ili 20 odsto”, rekao je Radić.

On je dodao da se ništa ne očekuje od narednih novogodišnjih i božićnih praznika s obzirom na epidemiološku situaciju koja ne jenjava.

“Mi smo navikli da je Trebinje popunjeno pet do sedam dana u toku novogodišnjih i božićnih praznika, tada smo imali i veliki broj aktivnosti i dolaske popularnih muzičkih zvijezda, a sada neće biti prilika za organizovanje”, rekao je Radić.

On je istakao da se nada da će naredna godina biti bolja kada je riječ o turizmu, te da je trebinjska Turistička organizacija obogatila ponudu za narednu sezonu.

“Plan je da se od aprila krene sa nekim međunarodnim sajmovima, kao i u proširenje sadržaja, zahvaljujući projektima koje rade grad Trebinje i naša Razvojna agencija. Riječ je o Interpretacijskom centru koji će biti u Muzeju Hercegovine, a vezan je za kulturno-istorijsko nasljeđe, a od nedavno imamo i Park prirode `Orjen` i tamo će doći do proširenja sadržaja”, istako je Radić.

SRNA

Povezane vijesti

Postanite lice Vinske ceste Hercegovine!

admin

Svi potencijali Trebinja iz ugla jedne Amerikanke: IDEALNO MJESTO ZA ŽIVOT

admin

Domaći turizam vapi za novim vaučerima

admin

Za godinu izdato 40.000 turističkih vaučera: Najtraženije banje, Jahorina i Trebinje

admin

Turizam i pandemija: Kako vratiti strane turiste i zadržati domaće? (Video)

admin

Trebinje čeka goste, nadu polažemo u vaučere

admin