Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Trebinje čeka goste, nadu polažemo u vaučere

Žarko Vico, sаmоstаlni stručni sаrаdnik u Turističkој оrgаnizаciji Trebinјe, rekao je da je za dva i po mjeseca ove godine realizovan niz poslovnih aktivnosti koje su imale za cilj da se adekvatno pripremi predstojeća turistička sezona, u kojoj se takođe dosta računa na vaučere.

On je naveo da su realizovane online nagradne igre na društvenim mrežama, učestvovali su na više vebinara i video-konferencija, pripremljene su digitalne marketinške kampanje, organizovani sastanci sa svim turističkim ponuđačima, kako bi se što spremnije dočekala i ova sezona i gosti.

“Iako će sve zavisiti od situacije sa pandemijom, zasad je izvjesno da će fokus interesovanja i djelovanja biti domaće i tržišta okolnih država. Očekuje se veliki odziv domaćih turista zbog vaučera Vlade Republike Srpske, ali očekujemo i turiste iz Srbije zbog blizine”, rekao je Vico.

Iako će, prema procjenama svih relevantnih aktera globalne turističke industrije, i ova sezona biti specifična i krajnje neizvjesna, uz mnoštvo poslovnih izazova, u Turističkoj organizaciji Trebinja je sve spremno i za djelovanje u novim uslovima.

Ipak, važno je podsjetiti da je turistička sezona 2020. godine za Trebinje bila najteža u proteklom dvodecenijskom periodu -evidentiran je broj noćenja od 41.799, koji predstavlja oko 42% od zabilježenog broja noćenja u 2019. godini.

Podsjetivši da je prošlogodišnja turistička sezona počela odlično jer je za prva dva mjeseca zabilježen dvocifren procentualni porast turističkog prometa, u Turističkoj organizaciji Trebinje kažu da je onda nastupio višemjesečni period potpune obustave turističkih tokova, ali se fokus stavlja na kampanje i podjelu vaučera, koje su urodile plodom.

“Imali smo fantastično ljeto, čak i jesen, tako da su nas najviše posjećivali domaći turisti, koji u ukupnom broju turista čine oko 65%, dok je inostranih turista bilo oko 35% ukupnih noćenja, od čega je najviše bilo turista iz Srbije, njih 65%, zatim iz Crne Gore (oko 13%), Turske (oko 7%), Hrvatske (oko 3%), te Grčke i Kine (oko 1%)”, navode iz Turističke organizacije.

Kažu da se, za razliku od prethodnih godina kada su Trebinje posjećivali turisti iz svih dijelova svijeta, tokom prošle godine zbog pandemije struktura posjeta značajno izmijenila, pa su gosti bili uglavnom iz BiH i regiona.

Nezavisne novine

Povezane vijesti

Postanite lice Vinske ceste Hercegovine!

admin

Svi potencijali Trebinja iz ugla jedne Amerikanke: IDEALNO MJESTO ZA ŽIVOT

admin

Domaći turizam vapi za novim vaučerima

admin

Za praznike u Trebinju rezervisano više od 50 odsto smještajnih kapaciteta

admin

Turizam i pandemija: Kako vratiti strane turiste i zadržati domaće? (Video)

admin

Podsticaji za turističke agencije: Zdravlje, pa turizam prioriteti Trebinja

admin