Republika Srpska

Ujedinjena Srpska može na izbore, Sud BiH poništio odluku CIK-a


Sud Bosne i Hercegovine uvažio je žalbu Ujedinjene Srpske na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća ove partije na predstojećim lokalnim izborima.

Sud BiH je u potpunosti uvažio žalbu Ujedinjene Srpske, čime prvi čovjek ove partije Nenad Stevandić neće morati platiti kaznu od 10.000 KM.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske i šef pravnog tima ove stranke Milan Petković ranije je odluku CIK-a okarakterisao diskriminatorskom kazavši kako smatraju da nije utemeljena na zakonu, da je sramna i da će pasti pred Sudom BiH.

S druge strane, Stevandić je rekao da CIK nije nezavisan organ, te da provodi direktive SDA, DF-a, SDS-a i PDP-a.

Podsjetimo da je CIK na hitnoj sjednici koja je održana 7. oktobra donio nepravosnažnu odluku kojom je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske, te Stevandića kaznio s 10.00 KM. Ova odluka uslijedila je zbog video spota Ujedinjene Srpske koji, kako su kazali iz CIK-a BiH, predstavlja neposredan rizik od poticanja na mržnju, izazivanje straha i netoleranciju.


Povezane vijesti

Stevandićeva US eliminisana iz izbornog procesa za 2020. godinu (VIDEO)

admin

Pogledajte spot Ujedinjene Srpske o kojem bruje društvene mreže (Video)

admin

Stevandić: Ujedinjena Srpska postala važna politička partija u Trebinju

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više