Grad Trebinje
Republika Srpska

Ujedinjena Srpska može na izbore, Sud BiH poništio odluku CIK-a

Sud Bosne i Hercegovine uvažio je žalbu Ujedinjene Srpske na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća ove partije na predstojećim lokalnim izborima.

Sud BiH je u potpunosti uvažio žalbu Ujedinjene Srpske, čime prvi čovjek ove partije Nenad Stevandić neće morati platiti kaznu od 10.000 KM.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske i šef pravnog tima ove stranke Milan Petković ranije je odluku CIK-a okarakterisao diskriminatorskom kazavši kako smatraju da nije utemeljena na zakonu, da je sramna i da će pasti pred Sudom BiH.

S druge strane, Stevandić je rekao da CIK nije nezavisan organ, te da provodi direktive SDA, DF-a, SDS-a i PDP-a.

Podsjetimo da je CIK na hitnoj sjednici koja je održana 7. oktobra donio nepravosnažnu odluku kojom je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske, te Stevandića kaznio s 10.00 KM. Ova odluka uslijedila je zbog video spota Ujedinjene Srpske koji, kako su kazali iz CIK-a BiH, predstavlja neposredan rizik od poticanja na mržnju, izazivanje straha i netoleranciju.

Povezane vijesti

Zašto vlast ne smijeni osuđenog Kostadina Vasića?!

admin

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

admin

SNSD-ov koalicioni partner predlaže odgađanje vraćanja nadležnosti, oglasio se i Dodik

admin

Stevandić o hapšenju: Zeljković VOZI STAROG OPELA i nema penthaus

admin

Akcija u Banjaluci: Uhapšene tri osobe, za Zeljkovićem se traga

admin

“Spremni smo da pozovemo narod u pomoć” US žestoko reagovala zbog toga što SNSD sa SDA i DNS pravi novu većinu u Bratuncu

admin