Grad Trebinje
Republika Srpska

Skoko: Razmisliti o odgađanju izbora, zdravlje građana je na prvom mjestu

Ukoliko ne postoje uslovi da se Lokalni izbori održe na bezbjedan i na demokratski način zbog epidemiološke situacije, onda ih treba ili odgoditi ili otkazati, poručio je šef Izbornog štaba Socijalističke partije Srpske – SPS Maksim Skoko.

On je naglasio da zdravlje građana mora da bude na prvom mjestu, te da je trebalo mnogo ranije razmišljati o epidemiološkoj situaciji i rizicima.

“Ne bi ni postojao ovaj problem da izbori nisu prolongirani i ne bi bila ovakva situacija. Svakako da je potrebno razmisliti o mogućim rješenjima, jer je evidentno da smo ušli u mnogo teži period, gdje je prije svega potrebna i lična i kolektivna odgovornost.

Zdravlje građana je na prvom mjestu i ako nema uslova za demokratsko i bezbjedno sprovođenje izbora, moguća rješenja su odgoda ili otkazivanje izbora. Izvjesno je jedino da niko u BiH nema ni iskustvo u ovakvim situacijama niti može ponuditi bilo kakve garancije po pitanju bezbjednosti.

Bilo bi dobro da se pored nadležnih institucija po ovom pitanju izjasne i drugi politički subjekti, jer već u kampanji je vidljivo da ovakav vid komunikacije i predstavljanja ne dopire do svih građana”, poručio je Skoko.

Nezavisne novine

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Skoko: Poskupljenje struje biće čim prođu izbori

admin

Medijski mrak i afera “Kiseonik” najvažnije teme: Opozicija najavila protest protiv vlasti u Srpskoj tačno godinu dana prije opštih izbora

admin

Predsjedništvo SPS: Najavljena koalicija “Za budućnost Srpske”

admin

VUKANOVIĆ DOMINIRA Hercegovački poslanici shvatili značaj društvenih mreža

admin

Skoko: Za Srpsku imperativ vraćanje na izvorni sporazum

admin

SPS TREBINJE: Predstavljeni kandidati za odbornike

admin