Grad Trebinje
Hercegovina

Velibor Milivojević nosilac liste “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar”

Nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” je Velibor Milivojević.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa predstavnicima Srba u Mostaru da je Srbima danas u ovom gradu važno da imaju legitimno predstavljanje u institucijama Gradske uprave jer su do sada bili potpuno skrajnuti u pogledu šansi za zapošljavanje i svega drugog.

“Želimo biti ravnopravni sa drugima”, rekao je Dodik i istakao da je način da to bude postignuto da se svi Srbi u Mostaru okupe oko liste i jednog istorijskog cilja.

On je podsjetio da je Republika Srpska pomagala i da će i Srpska i Srbija stajati iza srpske zajednice u Mostaru, koja mora podržati zajedničku listu.

Dodik je poručio “da nema više kalkulacija i da neće biti podržan bilo ko na nekoj drugoj listi”.

“Odlazak na drugu listu nije lični izbor. Hrvati i Bošnjaci su ovdje napravili Srbe marginalnim. Svako onaj ko se nađe na listi tih predstavnika ne može reći da je to njegovo pravo. Mora znati da će se njegovo ime dugo na drugačiji način gledati u srpskoj zajednici”, poručio je Dodik.

On je demantovao informacije da će i ovoga puta Srbi u Mostaru biti moneta za potkusurivanje.

“Ovoga puta nema kalkulacija i priča. Mi idemo da prikupimo dovoljno glasova i da učestvujemo u vlasti. Sve drugo bi bila patnja naše zajednice u Mostaru. Autentično Srbi nisu u SDP-u ili HDZ-u. Nama treba nekoliko hiljada glasova i mi jurišamo na te glasove”, zaključio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je na to da je u Mostaru prema popisu iz 1991. bilo više od 20.000 Srba, a da ih je danas oko 4.000.

“To znači da je naša zajednica ovdje devastirana i da su u periodu rata bili zatrti skoro svi oblici našeg nacionalnog bitisanja. Srpska zajednica ovdje se polako vraćala zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi, političkim faktorima i naravno našim udruženjima poput `Prosvjete`”, rekao je Dodik.

On je poručio da su Srbi u Mostaru danas u novoj situaciji kada udruženim naporima zajednice, Republike Srpske i Srbije rade zajedno, te najavio da će i Saborna crkva biti završena do kraja godine.

Šef Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Luka Petrović rekao je da će ova lista ostvariti značajan rezultat, a da će pomoć koja je potrebna biti realizovana i da će lično predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pomoći u svemu.

On je podsjetio na to da je vrlo važno da do 6. oktobra svi Mostarci, oni koji su bili na popisu 1991., imaju pravo glasa uz jedan obrazac koji se može naći na sajtu Centralne izborne komisije.

“Naši ciljevi su jasni. To je prisustvo srpskog faktora u Mostaru i vjerujem da ćemo biti tas na vagi za budućnost Mostara”, poručio je Petrović.

Nosilac liste Velibor Milivojević rekao je da je posebno zahvalan na jedinstvu i podršci koju su Srbi dobili od Dodika.

“Samo ovako ujedinjeni oko ovog velikog cilja imamo šansu i mi ćemo je iskoristiti da obezbijedimo puno bolji život našoj zajednici u Mostaru”, rekao je Milivojević.

Sastanku su prisustvovali predstavnici mostarskog SNSD-a i SDS-a, Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz Mostara.

SRNA

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Za Srbe u Mostaru ponovo nema mjesta u javnom sektoru (VIDEO)

admin

Palijativnu njegu imaju samo bolnice u Gradišci i Nevesinju

admin

Milivojević: Na sceni nacionalna diskriminacija Srba u HNK

admin

Velibor Milivojević, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara: Očuvanje srpskog identiteta nije inat, već zaštita duha grada

admin

Milivojević: Najviši interes srpske zajednice je da podrži Maria Kordića

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

Komentar