Grad Trebinje
Republika Srpska

VIŠKOVIĆ UPOZORIO OPŠTINE Lokalni štabovi nisu dovoljno pratili epidemiološku situaciju

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković uputio je danas dopis svim gradskim/opštinskim štabovima za vanredne situacije.

Komandant Radovan Višković je u dopisu ukazao na trenutnu epidemiološku situaciju na području Republike Srpske u pogledu širenja virusa Korona, te je naglasio potrebu provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i potrebu efikasne kontrole istih na području svih jedinica lokalne samouprave.

On je podsjetio da je Republički štab za vanredne situacije na 68. sjednici održanoj 22. februara, donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je propisana obaveza jedinica lokalnih samouprava da, u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

– U posljednje vrijeme, u pojedinim gradovima/opštinama primjetan je rast broja oboljelih od virusa korona. Jedan od uzroka zbog kojeg je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije nalazi se u činjenici da lokalni štabovi za vanredne situacije u dovoljnoj mjeri nisu pratili stanje na području svoje lokalne zajednice, nisu reagovali na odgovarajući način i donosili adekvatne mjere – navodi se u dopisu.

Višković je još jednom podsjetio na ozbiljnost situacije, te naglasio da je i dalje na snazi Odluka o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike Srpske te da ste dužni obezbijediti kontinuiran rad komunalne policije i povećati broj komunalno – inspekcijskih nadzora nad poštovanjem mjera, utvrditi i evidentirati odgovornost i pokrenuti postupke u cilju sankcionisanja nepoštovanja mjera, jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje virusa korona i sačuvati zdravlje građana.

Podsjetimo, za sutra je najavljena sjednica Republičkog štaba, u 15 časova.

Povezane vijesti

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

admin

Šeranić i Višković danima zasipaju javnost neistinama

admin

“Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje”

admin

Višković: Podstičemo proizvodnju mlijeka u Hercegovini

admin

Višković: Izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela” nema veze sa Crnom Gorom

admin

Spremni zakoni za povećanje plata u Republici Srpskoj (Video)

admin