Grad Trebinje
Hercegovina

Milivojević: Lista ima podršku Srpske i Srbije

Nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević izjavio je Srni da ova jedinstvena lista ima podršku Republike Srpske i Srbije i da očekuje veliku podršku Srba Mostara, ali Mostaraca u Srbiji, Crnoj Gori i inostranstvu.

Sa listom “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” na lokalnim izborima u ovom gradu 20. decembra nastupiće koalicija SNSD-a i SDS-a uz podršku svih srpskih udruženja.

“Zadovoljstvo mi je da se postiglo jedinstvo oko jedinstvene liste i mene kao nosioca. Ovi izbori nisu presudni samo za Mostar već i za srpsku zajednicu u Mostaru zato ćemo se potruditi da prvi put nakon rata Srbi dobiju legitimne predstavnike u Gradskom vijeću Mostara”, istakao je Milivojević koji je rođeni Mostarac i ljekar specijalista hirurg.

On je dodao da će se Lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” zalagati za interese srpskog naroda u Mostaru, ne ugrožavajući bio koga.

“Zalažući se za interes srpskog naroda ne želimo da ugrožavamo bilo koga. Mi želimo bolje našoj zajednici u boljem Mostaru. Kroz naše djelovanje želimo da pokažemo da srpska zajednica može biti faktor stabilnost, te svojim prosperitetnim i konstruktivnim idejama pokretačka snaga obnove i izgradnje Mostara, boljeg i ljepšeg za sve”, naglasio je Milivojević.

On je istakao da će predstavnici Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” u svojom djelovanju pokazati da neće biti samo servis Srba već svih Mostaraca koji vole svoj grad.

“Želimo da svi u sebi pronađemo ono najbolje i najpozitivnije stavljajući akcenat na to da napravimo Mostar kao kulturni, turistički i administrativni centar na ponos svih nas. Siguran sam da će nakon ovih izbora Mostar krenuti užurbanim procesom obnove i razvoja, a na svima nama koji budemo izabrani biće velika odgovornost da taj posao obavimo najbolje što možemo”, naveo je Milivojević.

Na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predstavnika izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” u koji su okupljeni mostarski odbori SNSD-a i SDS-a, te sva srpska udruženja, održanom juče u Mostaru, usaglašeno je da Milivojević bude nosilac liste na kojoj će se okupiti ljekari, profesori, studenti kako bi, prvi put nakon rata, pokušali preći izborni prag.

Izbori u Mostaru nisu održani od 2008. godine zbog dugogodišnje nemogućnosti da se postigne dogovor o izmjenama izbornih pravila koja su uz pomoć međunarodne zajednice konačno usaglašena i usvojena u Paralamentu BiH u julu.

Povezane vijesti

Za Srbe u Mostaru ponovo nema mjesta u javnom sektoru (VIDEO)

admin

Palijativnu njegu imaju samo bolnice u Gradišci i Nevesinju

admin

Milivojević: Na sceni nacionalna diskriminacija Srba u HNK

admin

Velibor Milivojević, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara: Očuvanje srpskog identiteta nije inat, već zaštita duha grada

admin

Milivojević: Najviši interes srpske zajednice je da podrži Maria Kordića

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

Komentar