Grad Trebinje
Republika Srpska

DNS IDE U OPOZICIJU Na pomolu RASKID najdugovječnije koalicije u Srpskoj

Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD i da u buduće djeluje kao opozicija, potvrdio je ovo za Srpskainfo poslanik u Narodnoj skupštini RS i predsjednik Opštinskog odbora DNS Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS je jasno da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD – istakao je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje od strane SNSD kao najvećeg koalicionog partnera prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

– DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS u narednih dan dva – rekao je Glavaš za Srpskainfo.

Podsjećamo, predsjednik DNS Nenad Nešič potvrdio je sinoć za Srpskainfo da je podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je ostavku podnio nakon što je u zgradi Vlade RS održan vanredni sastanak najvišeg rukovodstva SNSD, na čelu sa predsjednikom partije Miloradom Dodikom, o kadrovskim pitanjima na nivou Srpske.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

VUKANOVIĆ TVRDI DNS-a nije sakupio dovoljno potpisa, nije im ovjerena prijava za izbore

admin

„Možda neću stići u Svetu zemlju, ali ću umrijeti na svetom putu“ Ovo su Vukanović i Nešić izjavili u završnom obraćanju u TV duelu (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Opozicija najavljuje MASOVNE PROTESTE u septembru, ako UIO ne odustane od kupovine sporne zgrade

admin

Nenad Nešić: DNS u Trebinju nije niko napustio već su izbačeni svi oni koji su u politici bili zbog funkcije!

admin

“IMAMO SVOJ KARAKTER” Bubalo izabran za prvog čovjeka DNS u Trebinju

admin